3 skillnader mellan Indien och Sverige

Det här är väl mer eller mindre vad jag skapat min blogg för. Kulturskillnader mellan Indien och Sverige. Att ta steget och flytta från ett av världens bästa länder till mitt ursprungliga hemland, som har sin beskärda del problem, men med en fantastisk kultur och historia, har så klart varit ett stort beslut. Jag har fortfarande inte landat helt i det, även om jag stortrivs. Det finns nämligen fördelar med att bo i Indien som man inte riktigt finner i Sverige, i vissa fall inte någon annanstans i världen vad jag vet.

Jag kan i alla fall ge tre enkla exempel på vad som skiljer sig mellan Indien och Sverige – och varför jag hellre trivs här i Indien än i Sverige:

Kryddor

Jag tror alla har känt detta problemet när de äter mat i Sverige, och gillar att krydda sin mat. Vi är bara för dåliga när det kommer till detta. Vill du ha en spicy thairätt? Snålt med krydda. Ska du köpa “indiskt”? Ingen hetta i det alls. Vill du äta god mat som innehåller kryddor som förhöjer smaken och nästintill gör det till en helt annan rätt överhuvudtaget? Bra, gå och ät det, men inte i Sverige. Vi klarar oss tydligen fint med ketchup på spaghettin och ananas på pizzan. Helt befängt.

Värme

Det här känns väl ganska givet, men det känns bra att bo i ett land som är definitivt närmare ekvatorn än Sverige. I Indien är det stadigare temperaturer och definitivt mycket varmare. När det är kallt så är det som en sval sommar i Sverige. I Sverige pungade jag ut många pesos på att ha ett effektivt och stadigt golvvärmesystem, men det behöver jag alltså inte här.

Det sociala

Indier är udda, men något de är fantastiskt duktiga på och experter på är att vara vänliga, sociala och ödmjuka. Att jämföra detta med Sveriges förhållningsvis råa och dömande sociala klimat, där ingen får bete sig annorlunda och varje social interaktion blir en slags grodhoppsdans i pinsamhet och underliga kutymer är som att fråga om man vill spendera sin tid bland härliga vänner som stödjer en och lyfter upp en eller i ett kontorslandskap fylld med skrikande, skalliga, överviktiga chefer som passivt-aggressivt påminner dig om att du måste rätta dig i ledet och vara en snäll pojke. Jag avskyr det svenska sociala klimatet, och jag slipper verkligen det här i Indien. Här är alla snälla, och jag överdriver inte ens.