Saker jag saknar från Sverige

Ja, alla som läser denna blogg vet att jag adopterades tidigt och har haft hela min uppväxt och delar av mitt vuxna liv i Sverige. Numera är det Mumbai och Indien som gäller då mitt arbete som programmerare tagit mig hit. Att det skulle vara stora skillnader mellan att leva i Indien i jämförelse med Sverige hade jag helt klart för mig. Detta kommer dock inte att göra avsaknaden av vissa saker mindre. Ta inte detta på fel sätt, jag trivs som fisken i vattnet här och vill inte alls flytta tillbaka just nu i alla fall. Jag har dock mycket på min lista som jag saknar. Det handlar om mat och andra saker jag har behov av. Snuset är en av de produkter jag inte finner här, men jag har löst det mesta på ett smidigt sätt.

Naturligtvis är jag den som åker tillbaka till Sverige, åtminstone en gång om året när jag har möjlighet till semester. Detta naturligtvis för att besöka mina föräldrar. De blir jätteglada och naturligtvis blir jag det också. Det blir liksom mycket trevligare att träffas när man inte ser varandra på länge. Hur som helt använder jag då dessa resor för att proviantera. Det blir ett besök på stormarknaden där jag försöker finna så mycket torrprodukter som möjligt av det jag saknar. För det snus jag behöver har jag också funnit en webbutik som säljer snussatser, som jag då också tar med mig tillbaka. Smidigt, eller hur, men det finns ett litet problem.

Reglerna säger att jag inte kan ta med mig allt

Nu är det snart dags för min resa igen och det ska som vanligt bli jätteroligt och faktiskt lite spännande att se vad som förändras år för år. När det gäller min proviant är det precis som vanligt, men jag kan inte ta med mig allt jag vill. Med snuset och de torrprodukter jag köper är det inget problem, men andra saker får jag helt enkelt lämna kvar i Sverige när jag åker. Detta beror naturligtvis på de regler som finns om vad som är tillåtet att föra in till Indien. Det är ju precis som med alla andra länder risker för smitta och hälsa. Dock är jag fullt nöjd med att få med mig det som är tillåtet.