Saker man borde veta innan man flyttar till Indien

Lite klurigare om man ska spendera 2 veckor i Spanien. Men att bo i ett annat land, som har en väldigt annorlunda kultur, annorlunda människor, väder, allt möjligt, ja då kan det vara lite svårt. Jag hade inte så bra tur eftersom jag inte visste hur jag skulle vara i Indien, jag hade ingen som lärde mig om landet, hur människorna är, skillnader mellan Sverige och Indien och osv. Men som tur är så kan jag nu vara den personen som ger de tipsen!

Som ni kanske har listat ut nu så finns det många skillnader mellan Sverige och Indien, och en av de skillnaderna är hur folk är runtomkring dig. Till exempel så finns det många tiggare och fattiga personer här, mer än i Sverige, men här är det lite annorlunda. De flesta som tiggar bryr sig mer om människor som inte är indier, folk som ser utländska ut, det kan finnas många anledningar till detta men av de är att utlänningar oftast ger mer pengar. Detta är inget problem för mig eftersom jag ser ut som människorna här, men det finns några personer på jobbet som har klagat över detta, och de ser inte ut som indier. En annan grej är att försäljare och andra människor alltid fokuserar på folk som inte är från Indien, det händer varje gång jag är ute med mina vänner som ser ganska europeiska ut.

Men en nackdel med att se ut som någon som kommer från Indien är att människor alltid vill prata med dig. Överallt. Det kan vara i en restaurang, gatukök, en affär. Indier är ett väldigt socialt folk, de försöker alltid skaffa nya vänner. Så när jag till exempel sitter bredvid någon på bussen och de försöker starta en konversation på Hindi, så måste jag alltid säga till på Engelska, att jag inte kan tala Hindi. Det kan leda till många olika unika reaktioner, vissa säger bara ”Oh okay, sorry” och fortsätter med det de gjorde. Andra blir lite förvånade och börjar fråga varför jag inte kan Hindi, och då måste jag i princip berätta om mitt liv, adoption osv osv :/
Men om man inte ser indisk ut så händer det inte dig. Så det finns fördelar och nackdelar med det.

När jag först flyttade till Indien så visste jag inte så mycket om landet, jag visste att det var stort, fyllt med människor och att det var en uppdelning mellan ”norr och söder”. Men annars så tänkte jag inte så mycket på det, jag tänkte att det skulle vara som Sverige, men bara större, att alla skulle prata samma språk osv. När jag steg av planet och spenderade min första dag i Mumbai så verkade det vara sant. Men efter en vecka så lärde jag mig mer än någonsin. I Indien så pratar man inte bara hindi och alla är inte hinduer. Indien är ett land fyllt med människor som är olika, inte en stor kultur utan många små (fast det finns stora också såklart). Senare så lärde jag mig också att Indien inte bara var ett varmt land, det var ett mångfaldigt land, geografiskt. I norr så är det väldigt kallt och bergigt, om man går lite södre så blir det varmare och mindre berg, en plattmark. Om man går ännu mer söder, i centrala Indien, så är det bergigt igen, men inte lika mycket som norr, det finns även en djungel och det kan bli väldigt varmt. I södra Indien så är det nästan alltid varmt, naturen och miljön där är fylld med regnskogar, djunglar, vattenfall och stränder.